V tichu noci padá sníh

V tichu noci padá sníh

Anotace: V tichu noci padá sníh, Maže stopy v závějích, Jen já tu zbyl, Uprostřed chvil mámení. Tichem noci padá sníh, Mizí všechno až na jeden vryp, Nedá se skrýt, Uprostřed krás i trápení...

 

V tichu noci padá sníh

Maže stopy v závějích

Jen já tu zbyl

Uprostřed chvil mámení

 

Tichem noci padá sníh

Mizí všechno, až na jeden vryp

Nedá se skrýt

Uprostřed krás i trápení

 

Srdce pálí, tak tu se mnou buď

Dýchám prázdno a chladný vzduch

A hvězdy v dáli rozmazaný jsou

Za obzor němé kroky jdou

 

V tichu noci padá sníh

Maže stopy v závějích

Jen já tu zbyl

Uprostřed chvil mámení

 

Srdce hoří, dnes tu se mnou buď

Dýchám prázdno a chladný vzduch

Jsi plamen, který neumírá

Když mrazivá je zima

A na bílých pláních bosý

Pořád tě v sobě nosím

 

Teplo tvých dlaní

Vůně tvý kůže

Mám zrychlený tep

 

Hladíš mé vlasy

Šeptáš mi slova

Tíhu a kal spadnout nech

 

Jen my dva

Tady i tam

A nic není

Dávno smazaný

 

Když tichem noci víří sníh

Maže stopy

Kreslí tváře do závějí

Jen já tu zbyl

Uprostřed chvil

Pro měsíční svit a zjevení

 

(Hanuš Šparlinek, 14.11.2018)

 

Autor Hanuš, 14.11.2018
Přečteno 403x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, SamuelLeumas
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné... ST

15.11.2018 19:41:44 | Kapka

děkuji moc

16.11.2018 13:57:30 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí