Ztracení

Ztracení

Láska je jev velmi zvláštní,
jsou už o ní stovky básní.
Písně, básně dokolečka,
o tom, jak je láska hezká.

Slepí lidé, taky hluší,
existenci lásky tuší.
Ti však, kteří rozum mají,
těžko lásku uhlídají.

Kdo prý lásku, hledá - najde,
ještě dřív než slunce zajde.
Avšak v místech některých,
není slunce, jenom sníh.

Jenom sníh a zima všude
smutné srdce samo zbude.
A tak zbývá jenom snít,
nebo rozumu pozbýt.

Bez lásky se těžko žije,
člověk nejí, jenom pije.
A když pije, třeba rum,
přijde i o ten rozum.

A když pak ten rozum nemá,
jeho tvář je bledá němá.
Bez rozumu, bez lásky,
zbývají jen otázky.
Autor Šíleně smutná princezna, 22.11.2018
Přečteno 418x
Tipy 3
Poslední tipující: o3_gambit, IronDodo
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Láska, ta potká nejednou každého z nás jako předzvěst věčnosti.

23.11.2018 11:36:44 | Slav Milo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí