Ty

Ty

Jsi čistá jako padlý sníh 

krásu máš obrazů secesních

jsi jemná jako hedvábí 

které motýl vyrábí 

 

Jsi premiéra nikoliv repríza 

jsi záhadná Mona Lisa

jsi má káva po ránu

co má sílu vulkánu 

 

Jsi můj magnet vždyť to víš 

ač vzdálen jsem

tak rovněž blíž 

jsi první hvězdou na obloze

jsi bohoslužbou v synagoze

 

Jsi přenádherná stará báje

jsi Eva vprostřed božího ráje

jsi pro milence smutná píseň 

jsi pro podané pánská přízeň

 

Jsi východ slunce

který kraj nadějí zalévá

jsi sladké hrozno

ve vinicích na révách

 

Jsi delfínem co skáče z vody

jsi k nebeské bráně schody 

jsi na obloze klenoucí se duhou

jsi vždy první 

nikdy druhou

 

Jsi Ježíšovým posmrtným plátnem 

jsi jeho křížem na místě posvátném 

jsi pro nemocné nadějí

kterou jim Bůh nadělí

 

Autor bunches2, 24.11.2018
Přečteno 403x
Tipy 5
Poslední tipující: Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mno, to je neskutečně nádherné! Akorát místo uprostřed bych dala vprostřed ale jinak opravdu,opravdu žasnu..Waaaw!

17.07.2019 20:40:51 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí