MALÁ MOŘSKÁ VÍLA

MALÁ MOŘSKÁ VÍLA

Anotace: Verše na motiv známého příběhu nešťastné lásky se smutným koncem


Nepromluví, nezazpívá,
pro lásku bolest snáší,
malá mořská víla,
své tajemství stráží.

Princ pro jednu srdce má,
spí, ve tváři je vidět růž
a přichází noc osudná,
drobná ruka třímá nůž.

Jedna kapka krve jeho
ukončí tvé prokletí.
Nezbavíš trápení se svého?
Sama budeš obětí.

Jak krásný souzvuk jejich srdcí,
v rukou se leskne naděje,
miluje, však zabít musí.
Či nechat žít, ať šťastný je?

Moře smutku je tak slané,
slunce povystouplo výš,
zmizely tváře uplakané,
hlubokým spánkem princi spíš.

… a proč je moře rozkvetené,
se asi nikdy nedozvíš.

Autor kekebreke, 17.01.2019
Přečteno 296x
Tipy 8
Poslední tipující: ZILA78, Mt. Blanc, Frr, Rebejah, Krahujec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky se čte:)

17.01.2019 18:08:56 | Rebejah

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí