Společnost v osamění

Společnost v osamění

Anotace: Lze samota definovat? Je to, když máte všechno jedno, nebo když vám je všechno jedno?

Nenošený šaty

leží mi ve skříni

schovaný na zvláštní příležitost

rtěnce už vypršelo datum expirace

pořád stejně rudá a neslíbatelná

boty na podpatku

aby byl důvod mi nabídnout rámě

dámě – nedá mě

 

sytě barevné vzpomínky

visí na zdi

a jsou vybledlejší než jejich černobílé odlesky

na bílé zdi

 

uschlá kytka ve váze

už dávno nevoní lesem, touhou, nadějí

ale přesto při dotyku píchne

– a to nemá trny

 

nástěnka mých poslepovaných střípků

chvil, co byly a už se nevrátí

jako výstavka radostí, které vyprchaly

působí zbytečně

zoufale 

a osiřele

 

priority máme každý svý

a když se na chvíli potkaj

... tomu se říká štěstí

 

 

 

Autor Alciele, 19.01.2019
Přečteno 313x
Tipy 4
Poslední tipující: básněnka, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Cítím pach naftalínu...a taky splínu...

19.01.2019 17:36:13 | básněnka

Pro mě prima strava. Povedeně ve stopách života.

19.01.2019 17:04:43 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí