… vlasů pád

… vlasů pád

Anotace: ... asi netřeba bližšího popisu ... (báseň napsána 22.8.2017)


Tvých vlasů pád jenž halí, vlaje a hladí mazlivě nemalého těla kout,

ten kterýžto nezbedně hraje si s Tvým okolím, svůdně škádlí jeho zrak,

dává mi obcovati s krásou jejich, vsazen jsem s ním do nejpevnějších pout,

jak vězeň a zajatec, však lehký, vznášející se jak nade mnou onen mrak.

 

Chvil není v nichž bych neuzřel tanec se vzduchem v jejich jímavém objetí,

milenci nerozluční mi dávají poznati něco málo z jejich krás.

Přes všechny kroky, jenž útlý pán rytmu vánek udává a v plném to dojetí,

si odváti nedovoluje byť třeba jen drobný jeho vlas.


Autor Jean-Paul Simon, 23.01.2019
Přečteno 279x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí