… křivky II

… křivky II

Anotace: .. verše mé vede mnohdy matka erotického básnictví Erató .. dílem jejím jest i tato báseň https://www.youtube.com/watch?v=QgaTQ5-XfMM Přeji vám všem klidnou četbu. Báseň napsána 30.8.2017

 



Miluji hřebenů Tvých zátiší, dvé oblá, to ženských tvarů kout,

žár něžně vlahý, kterýžto tiše a jen s něhou mne svírá,

ony hlubiny roklin, mne plné, dychtí toužebně obejmout,

jest to kraj, kraj v němž mých snů žádných neumírá.

 

Výhled z nich, ten kterýžto naskýtá se, jest mi zemí blaženou.

Z rána každého vítá mne drobný jejich majestát.

V úžasu němém hledím naň a krásu dne jím slíbenou.

Toť výšin snů mých svět, jenž pomůže oddanosti mé dostát.




Autor Jean-Paul Simon, 11.02.2019
Přečteno 280x
Tipy 7
Poslední tipující: Frr, šerý, Tvbm
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vrátil ses až tam... pro kvalitu. Zkřížil si stopy Romea a Julie.

11.02.2019 17:58:31 | šerý

Moc Ti děkuji! Moc! ;-)

11.02.2019 18:02:20 | Jean-Paul Simon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí