… dvé bludiček

… dvé bludiček

Anotace: ... oči žen patří k jejich největším krásám .. báseň napsána 25.7.2017

 



Drahá, dychtím se toliko schoulit v očích Tvých,

schoulit se na lukách mého štěstí a již je neopustit.

Být jim věren, neboť nejsou krásy jim rovny ani půvabu snivých,

dvé bludiček, jež tmou mne vedou, jen je neztratit.

 

Těch s nimiž dálav a krás života společného dojíti toužím,

v nichž libě zračí se oddanost skromnému to soužití.

Bez Tebe pozbývám chuti žít, jen bolestně se samotou soužím,

však vím, že obé naše maličkosti jsou jaté v krásách, onom života dožití.




Autor Jean-Paul Simon, 25.02.2019
Přečteno 251x
Tipy 1
Poslední tipující: šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Oči, jako ženská zrcátka duše. Dobře vyladěně veršování.

25.02.2019 22:28:31 | šerý

Děkuji Ti, milý kolego!

25.02.2019 23:16:52 | Jean-Paul Simon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí