… býlí

… býlí

Anotace: .. opět jedno vyznání lásky ... příště dám něco lásky prostého .. báseň napsána 11.8.2017

 



Ztělesněním smyslu jsi mého života, mého středu vesmíru,

chvil krušných, duše zármutku, jež jsem musil prožíti,

než-li jsem směl onu krásu Tvojí v celé velikosti spatřiti.

Nejednou dychtil jsem dáti Tvému Já své lásky nadmíru.

 

Vůně Tvá jarního býlí, jež smyslně svedla mne křehce plachého,

dala mi poznati plnou svojí vahou krásu dní, v nichž se tiše noří.

Oddanost Tvá ke mně plachému, jest mi souzeno, mé Já, ať se i nadále koří,

neb není dní, v nichž by se nezrcadlil odraz života přespříliš vratkého.




Autor Jean-Paul Simon, 26.02.2019
Přečteno 275x
Tipy 9
Poslední tipující: Frr, Jana Wagi, hostmen, Kyška, šerý, Tvbm
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Romantické. Kam až vedou kořeny. *

26.02.2019 19:28:46 | šerý

Děkuji Ti za vlídné hodnocení, milý kolego. ;-)

26.02.2019 19:32:02 | Jean-Paul Simon

Moc se mi líbí - ST

26.02.2019 18:57:34 | Tvbm

Vřelé díky, milá kolegyně. :-)

26.02.2019 19:11:21 | Jean-Paul Simon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí