… hrdosti zpěv

… hrdosti zpěv

Anotace: ... opět jedna zamilovaná a docela stará ... 12.9.2017

 



Hrdostí pěji, co sil mi stačí,

v radost dní svých věřím,

života štěstí v ústrety mi kvačí,

Tobě, drahá má, srdce své svěřím.

 

Číši opory po okraj jsi naplnila,

smysl bytí jasně nastínila,

život krásou celý mi tak zaplnila,

o níž jsi sama vroucně snila.

 

Tvůj majestát mi blaze kyne,

jeho kouzlu jsem já vydán,

rukou jeho podhoubí zmaru hyne,

snivé lásce jsem tím věrně oddán.

 

Není potřebí důkazů jiných,

neb láska Tvá jest bezmeznou,

nezná činů ni veršů tklivých,

city Tvé nejsou z těch, co tnou.

 

Pročež děkuji ústům Tvým,

těm, jež patří mému sluchu,

díky němuž dobrých věcí zvím,

ke mne plynou krz moře vzduchu!




Autor Jean-Paul Simon, 28.02.2019
Přečteno 230x
Tipy 4
Poslední tipující: ZILA78, Aura
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc Ti děkuji, milá Auro, cítím jako svoje poslání činit lidi ve svém okolí mojí poezií šťastnými. Proto jsem věru rád, že se moje verše setkávají s úspěchem a doceněním. :-)

01.03.2019 07:21:14 | Jean-Paul Simon

Ach Jean Paule, opojně krásným jazykem vládneš!

28.02.2019 21:35:29 | Aura

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí