… smělý srdce pych

… smělý srdce pych

Anotace: ... báseň pro ty z vás, kteří máte rádi moji milostnou poezii. Přeji vám všem krásný a příjemný zážitek z její četby ... báseň napsána 5.11.2017 Post scriptum .. z hloubi svého srdce vám všem děkuji za vaši přízeň, velmi pro mne znamená, děkuji vám ...

 



Kdes štěstí letory mé citlivé,

té, jež tré dekád mysl mi opanovala,

já dychtím poznati její kouzlo chtivé,

poslušen srdce volání, mne tím bičovala.

 

Vyhlížím já svého štěstí zář,

tu, kterážto srdce mé sytě hřeje,

zlíbati toužím přitom své ženy tvář,

tvář, jež oddaně se na mne směje.

 

Její zločin mým štěstím jest,

ona a její to smělý srdce pych,

srdce zcizila, by nechala jej kvést,

toť čin z činů Tobě osudných.


 


https://www.youtube.com/watch?v=bd5RCXvBNoY




Autor Jean-Paul Simon, 05.03.2019
Přečteno 240x
Tipy 2
Poslední tipující: ZILA78
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí