Vánice

Vánice

Anotace: Taková experimentální věc s volným veršem.....

Jaké to je,
Obejmout uprostřed mihotavé změti
Vyplašených sněhových vloček
Zkřehlou ženu
A hřát ji objetím
A slovy
Ukrytými v tichém šepotu?

Jaké to je,
Jen tam stát s přimhouřenýma očima
A chránit ji
Před bezejmennou vánicí
S vědomím,
Že skrze mou přítomnost
Nepronikne žádná kapka ledu
A mít v tom jistotu?

Jaké to je,
Dívat se,
Jak pod upřímností mého dechu
Taje námraza
Na jejích rtech
A rozdělena na dva vlažné potůčky
Se postupně mění v páru,
Pozdravena tlukotem jejího srdce,
Jenž touží tleskat životu?

Jaké to je,
Rozčesat ostří mrazivé vánici
A celou ji proměnit
Na svěží pohlazení
Hebkých a hravých vloček
A jako střed jejich polonézy
Tam ve dvou stát
Vlídné prázdnotě u plotu?

Já nevím.

Lásky se přeci vždy rodí z jara…
Autor Niktor, 27.02.2007
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám ráda volný verš a něco tak hezkýho napsat neumím. A k tý lásce - vždyŤ v zimě je to takový hebčí, bližší a člověk potřebuje být víc štastnej.

28.02.2007 06:54:00 | Lucie Teru

Musím ještě jednou. - Ta Tvoje experimentální věc s volným veršem je hluboká, procítěná a naprosto povedená!!!

27.02.2007 20:23:00 | Gregy

Ale víš. Je to krásné! Kdykoliv...

27.02.2007 20:21:00 | Gregy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí