Vyznamenání Lásce

Vyznamenání Lásce

Anotace: spoluautor Rosa

Sbírka: Hrstka kvítků povzbudivých

Máme příliš mnoho Lásky v sobě skryté,

avšak Lásky nikdy není příliš

Můžeme ji klidně šířit dál,

však střežme srdce svá,

nenechme ji stát opodál!

 

Dejme jí však přednost před nenávistí,

Světlo v nás tu Lásku věčností, kéž jistí!

Láska je silná jako nejtvrdší skála,

co se nedá rozbít

 

Jen stačí se s Ní sžít,

a pak ji můžeme plnými doušky pít

 

Ten, kdo Lásce dechem svým se otevírá,

nesmí se však před ní zavírat

Odleskem Lásky je nám víra,

proto se Lásky držme

a nepustíme ji, dokud sama neodezní

 

Láska, ta pravá hranic nepozná,

je jak skála nerozbitná,

stále řídí srdce střed,

vždy  ho zasáhne v pravou chvíli

 

Nelze na Ni nemyslet,

jak příboj mořský v nás stále sílí!

Jen ta pravá Láska bolí,

ale vždy zvítězí

 

Láska je nade vším

a nad každým je stvořením,

Láska v našich srdcích bdí

anajednou se ke svému životu probouzí

 

Nad Slunce žár je dech její,

jak oheň dokáže plát

Zná víc než milovat,

je jako uragán,když vtrhne do našich životů


Do našich srdcí kráčí tmou a je tu!

Nezkrotná!

Láska má mnoho různých podob,

a pro jedince je jedna ta jediná

 

Láska se nedá totiž ničím nahradit,

je hlubší než vystihne ji lidský Cit!

 

 

Autor Misha, 01.04.2019
Přečteno 381x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak: Název jsem vytvořila já, každý první verš tvořila Míša a já každý druhý hihi.Mysha mi ten název schválila, tak doufámže se báseň zalíbí :-)

01.04.2019 00:54:28 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

to dufám také, že se báseň bude líbít

01.04.2019 00:56:29 | Misha

Uzříme :D

01.04.2019 01:05:34 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

ao, nechme se překvapit:-)

01.04.2019 01:06:51 | Misha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí