Útěk loukou

Útěk loukou

Jako když na jaře roste sněženka
a kvetou krokusy,
já v čerstvé trávě píšu písmenka
a básniček pokusy.

Po kůži přejet stéblem trávy
a na ruce se polechtat,
napsat tečku na konci zprávy
a zbytečnosti osekat.

Píšu o tom, jak bych ráda
se tě dotkla, cítila tě,
položila tě na záda
a hladila tě neobratně.

Necháváš se hýčkat něžně
a něco mi i oplácíš,
tvé rysy vnímám pouze zběžně,
když ke slunci se natáčíš.

Ale ty vstaneš a odcházíš,
v dálce tiše mizíš,
čímž mé ego urážíš
a zbytky klidu sklízíš.

Minuta minutu předbíhá,
mě zmocňuje se napětí,
když má ruka tu tvou nestíhá
a míjí ji vzápětí.

A přes paprsky sluneční
se prodírat k tobě,
přes kroky taneční
pokročit v naší době.

Z kroku přejít do běhu,
stejně tě ztrácím, nestíhám tě,
zničehonic spadnu do sněhu
a vzápětí ležím v blátě.

Zmatená jsem z každé změny
a v mých uších zašumí,
vyrostou kolem tebe stěny,
které tvůj výkřik utlumí.
Autor Diktátor., 21.04.2019
Přečteno 290x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

01.05.2019 22:40:02 | Kapka

Domnívám se hrdina nesnesl pomyšlení že by měl účinkovat v pornu, že to o něm všechno napíšeš a šoupneš na liter - tak radši utekl.

22.04.2019 11:25:12 | Karel Koryntka

Dlouho jsem přemýšlela, co na to odpovědět. A napadlo mě jen to, že váš komentář je zde úplně mimo. :)

13.05.2019 22:55:39 | Diktátor.

věřím že to tak nebylo, ale za tím komentářem stojím (dlouhé přemýšlení je dobrá věc) ahoj

14.05.2019 10:36:19 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí