Neznámá sousedka

Neznámá sousedka

Anotace: ...

Neznámá sousedka

Je neškodná jako žabka u rybníka,
někdy však hrozná jako dravá štika,
občas je štědrá jako zlatá rybka,
zjeví se náhle jako rudá mžitka.

Někdy je a někdy není,
někdy jde vidět až po rozednění
a někdy, když ona sama chce,
ji i v noci kdesi spatříme.

Zná nespočet jazyků a nářečí,
z nikým se však nikdy nedá do řeči.
Trápí se a zároveň je šťastná,
občas je škaredá, ale většinou je krásná.

Jen bůh ví, kde se objeví,
ten nám to však nesdělí,
však zakusí ji každý z nás
až nastane ten správný čas.

Ta neznámá exotická kráska
je přece všudypřítomná láska.
Je tichou sousedkou našich dní
a nikdo se jí nezbaví.

Nemůžeme se jinam odstěhovat,
před ní nemáme kde se schovat.
Jediná možnost jak se ji zbavit,
je ta, že se půjdeme zabít.
Autor Desktop_men, 28.02.2007
Přečteno 373x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí