JITŘENKA

JITŘENKA

JITŘENKA

Rád bys ji potkal večer
Když oheň v krbu praská
Ale ona přichází po noci
Kdy se ti nechce vstávat
Byť do průzračné
Čistoty jitra

Měl bys raději
Přiopilou tančící
než mrštné reagování
na střízlivé dotazy

Měl bys raději
Špinavé brouzdaliště
Než hloubku korálového útesu
Před kterou se cítíš
jako neplavec

Nemůžeš se rozhodnout
Zda se otevřít plnosti
Když bys musel
Nenávratně vyhodit pryč
Všechny barevné střípky
Které ti obarvovaly okolí

Musel bys holou rukou
Prorazit vitráž
S obrazy svých rodičů
Abys mohl zahlédnout
Podle koho byla sestavena

Ze zákulisí ti láska
Kyne prstem
Ale ty chceš být neukázněný
Zvědavý co bude
Když neposlechneš

Pak osamělá nevěsta
Opustí jeviště
S miskou pro žebráky
Jako chromá artistka

Budeš se stydět
Za neštěstí
U zubaře si říkat
Že tentokrát to ještě vydržíš
Při tom počítat
Jakou má život ještě cenu
Autor Kaj, 23.05.2019
Přečteno 255x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr, Kapka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí