Svítání

Svítání

Anotace: Další den a svítání...

Další den a svítání,

loučení a vítání,

jistota i váhání,

touhy k nebi doletí,

polibky a objetí,

ráno je mé prokletí.

 

Jen ještě počkej slunko,

jen okamžik, jen chvíli,

nech rozloučit milence

jimž v rytmu srdce tlukou,

sotva sémě zaseli

zaklesli v sobě sladce.

 

Zastavte se hodiny

stačí jen pár minut,

pro jedno pohlazení

den ukáže bodliny,

vezme na sebe vinu

a noc zmizí, už není.

 

Šepot zůstal v peřinách

jen měsíc viděl všecko ,

on to na ně nepoví,

pocity plavou ve snách

a radost střídá teskno

lesk a papír krepový.

Autor milda0043, 13.06.2019
Přečteno 399x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka, J.Karasová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hrubek je tam dost (obětí, zasely-zaklesli ? měsíc "vyděl"), protože básník nemluví ze sebe nýbrž vyrábí báseň po vzoru jiných a přebírá i výrazy
svítání nastane až se to změní

14.06.2019 06:31:37 | Karel Koryntka

Pěkné...

13.06.2019 18:20:40 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí