Rozjímání pod hvězdami

Rozjímání pod hvězdami

Noc je černá a já piju bílou kávu,
Užívám si svou párminutovou slávu,
Kdy hvězdy vystupují z pod oblak
A mám pocit, že se dívají jen na mě.
Tou dobou obloha temní i bledne.

Káva mi sníží tlak, a pak ho zvýší,
A pocity z tebe se ve mně mísí.
Tak nějak tuším, že se pletou i v tobě,
Žijeme totiž v zrychlené době,
A lidi nemají čas se pochopit.

Jak správně příležitost uchopit,
Aby se člověk nemýlil,
Svou duši po světě rozptýlil,
A přitom nechal své srdce na jednom místě.
Poznáváš to? Zas je to klišé,
Ale i v něm může být smysl ukrytý.

Ve hvězdách je tolik neznáma,
Celý život je ještě před náma,
Ale cesty naše se rozešly,
Ještě dřív, než vedly vedle sebe.
Ale i tak před spaním vidím jen tebe.

A když obloha vybledne docela,
Kromě hvězdičky jediné, každá je vybledlá.
To potom moje sny odchází do dáli.

K ránu tělo mé zvedá se z postele,
Obličej snaží se tvářiti vesele.
Autor Šíleně smutná princezna, 15.08.2019
Přečteno 320x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já jsem do tebe posledně hučel, abys mluvila klidněji a pečlivěji, a ona tahle básnička opravdu dělá dojem klidného rozjímání, jak se v noci poněkud zpomaluje čas. První sloka je velmi dobrá, pak se to povídání nějak rozlilo doširoka a vyprázdnilo. S tím klišé je to náhle zábavné. (Ano je to klišé, člověk maně přitaká a zbystří, že i v něm může být smysl - ano i to je pravda...)
Básnička je napsaná zdá se poctivě naivně, bez předstírání, je zajímavá a dobře nazvaná.

15.08.2019 07:50:30 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí