Jsi

Jsi

Jsi jedinečnou Múzou mou
Jsi z loutny hudbou líbeznou
Jsi slzou štěstí bez pláče
Jsi dojatou, co nepláče
Jsi hvězdou, která nepadá
Jsi květinou, co nezvadá
Jsi ostrá čepel dýky mé
Jež zachrání vše ztracené
Jsi dcerou, sestrou,snoubenkou
Důvodem žít, motivací převelkou
Jsi agónií v době té, kdy se zdá vše zakleté
Jsi bohyní úspěchu
V tobě najdu útěchu
Jsi radostí všech nešťastných
Vzruchem všech chvil přeslastných
Jsi ženou co chtíč vzbuzuje
Srdcem, jež mým pulsuje
Jsi smích, co smutní nevidí
Viníkem, jehož neviní
Jsi nepřítelem závisti
Jsi krásnou barvou na listí
Jsi sochou z ledu v poušti té
Jež ukrývá vše zakleté
Jsi devátá komnata
Jsi osud, jenž mi ťuká na vrata!

 

Autor Jack Santiago, 04.12.2019
Přečteno 425x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Dávid, J.Karasová, Donne, Iva Husárková, praetorian, Frr, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mistrná prezentace personifikací. Hodně dobré to je.

04.12.2019 06:05:12 | petrzal

Děkuji Vám ☺

04.12.2019 10:16:13 | Jack Santiago

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí