Jiskra

Jiskra

Na chvíli zjeví se, potom zas zmizí,
Jak malá hvězda, které Země je cizí,
Teplotou, světlem, též se jí podobá,
Zvláštní až jeví se, ta jejich podoba.

Když kámen s kamenem jiskřičku vytvoří,
Neživá tělesa se v živé přetvoří,
Jako když u lidí, se srdci z kamene,
Jiskřička přeskočí a smutek zažene.

Zahřátí na duši, zahřátí na těle,
Jak plamen, tak láska, s radostí dovede,
A i když působí celý svět šedě,
Tak světlo z jiskřičky září i v ledě.

Autor Samta, 25.12.2019
Přečteno 479x
Tipy 4
Poslední tipující: Anděl, Donne, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí