Obrázek LÁSKA

Obrázek LÁSKA

Anotace: váhání básnířky, jak namalovat cit nazývaný láska.

Obrázek LÁSKA

 

Mám tušku, mám papír,

chci zvěčnit lásku.

Jak na to? Vždyť je to andělský cit.

 

Dát srdce v sázku?

Přes oči pásku?

Když tvořím obrázek, chci jasno mít.

 

Jak vidí lásku

například nepřítel?

Jemu je zatěžko o lásce snít.

 

Citu je školitel,

moudrosti majitel,

lásku však zlý člověk nemůže mít.

 

Čím začít? Vlnovkou?

Ztvárnit tak cit?

Myšlenka křivosti je pro mne děsná.

 

Silnou čarou by měla být

a rajská hudba by mohla znít.

Nepřímost vlnovky čistý cit nezná.

 

Kdy vzniká láska?

A s jakou mírou?

Jaké kouzlo bych měla znát?

 

Mít vodu čirou

a čistou vírou

sama se objeví a dostanu mat.

 

Když vesna zavládne

živoucí silou,

barvami něžnými ovládne svět.

 

Lásku pak ozdobí sukénkou bílou,

aby se stala tančící vílou

a z křehkých poupátek vyroste květ.

 

Obrázek ,,láska''

je křehká víla

na louce s poupaty, v ruce má květ.

 

Jak to, že víla

zářivě bílá

dokáže vdechnutím proměnit svět?

 

Měsíční paprsek

odkrývá tajemství

ďáblových úkladů po každou noc.

 

Přivodit zoufalství,

je jeho království.

V tajemném svádění je jeho moc.

 

Nebeská kráska

s andělskou tváří

tančící po zemi s lehkostí vánku,

 

omamnou září

svůj lektvar vaří

jenž ďábla uloží k věčnému spánku.

 

Hotov je obrázek

s příběhem lásky,

vdechnu mu duši s magickou silou.

 

Věčnost otázky

k čemu jsou masky?

Odpoví měsíček s tančící vílou.

 

Autor Blanka, 29.12.2019
Přečteno 333x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí