První pohled

První pohled

Krajinou nechám se pěšky unášet,
jen křídla a nad obleky se snášet.
Opustil jsem tím na mžik samotu,
prožít chvíli bez obav a rachotu.
 
Louka leskne se sněhem čerstvým,
les v dáli pyšní se vrškem černým.
Na okamžik mihnnutí okem učiním,
potkám jarní kvítko v rouše zimním.
 
Chopím se šance a zázrak si odnesu?
Nebo urazím štěstí a její noblesu?
 
Pohledy naše se setkaly v úsměvu,
hlavy naše nutějí nás ke zpěvu.
Pohledy se zastavily a ústa otevřela.
To láska na první pohled oči podemlela.
Autor báseňkář, 03.03.2020
Přečteno 257x
Tipy 6
Poslední tipující: KeepTheFlameBurning, jenommarie, šerý, Vydima27
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezky napsaná,
ráda jsem si jí přečetla. :-) "ST"

03.03.2020 21:41:07 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí