První služba

První služba

Anotace: Příběh pážete

Róbu červenou jsem obdržel do rukou,
den první pak pokračoval mou výukou.
Dobrý mrav a prostíraní otrava žaludku,
litím vína, psaním a čtením vizí nabudu.
 
Večer můj pán předvolal mne, službu žádá.
Důvěru ve mne svoji v tento úkol vkládá.
Zanést dopis naléhavý do hradu sousedního,
však večer už vítá noc a straší pocenstnýho.
 
Branou probíhám do temného lesa dubového,
kde zvěsti o vlcích mluví z úst ubohéhu.
Však cesta není dlouhá a les opuštím.
U brány potkám stráž, komu že sloužím?
 
Povolení dáno okamžité, asi mě čekají.
Vcházím do síně a dámy na konci šeptají.
 
Psaní nesu od Pána z Lipé, kdo si žádá?
Ticho. Pak ale kroků cup, to žena mladá.
 
Asi dopisující Láska
Autor báseňkář, 18.03.2020
Přečteno 166x
Tipy 2
Poslední tipující: jenommarie, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí