Loď co má jméno ,,Ty"

Loď co má jméno ,,Ty"

Anotace: Báseň o hledání lásky (psáno volným veršem)

Sbírka: Verše z bytu

Tvé oči svítí na cestu
jak lampionový průvod
jeden po druhém stoupá
ke stropu nebe
ve tmě jdu za tebou
a nevidím na krok
Tvé oči jsou majáky
jež mrkají noční tmou.

Jsem loď a spěchám
do přístavu tvé náruče
kde čekáš u mola
až do tebe zakotvím
dívčí dlaně jsou koráb,
po kterém přeplul bych
klidně celý oceán.

Ale co když ty lampiony
vítr odnese někam, kde
už mé oči nedohlédnou
bez kterých nemohu plout
a ve tmách ztroskotá
ta loď co má jméno ,,Ty"
Autor Petr27, 23.03.2020
Přečteno 340x
Tipy 6
Poslední tipující: Lesní žínka, Amiradi, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí