Zamilované trampoty

Zamilované trampoty

Ty šílenče jeden praštěnej 

ty můj blázne nesmělej! 

Slyšet chtěla bych řinkot v okenní,  

ne vídat zapomenuté růže u dveří!  

Chtěla bych hledět ti do očí,  

jen na chvíli cítit to spojení,  

když tep v těle se zastaví,  

ptáci v břiše se roztančí...  

Já vím, pak zkoumám svůj talíř,  

rudá od boty, až po svůj líc. 

Zkrátka, nevím, co si počít.  

 

Ty šílenče jeden praštěnej,  

ty můj blázne nesmělej!  

Slyšet chtěla bych řinkot v okení 

ne vídat zapomenuté růže u dveří. 

Úsměv tvůj mne odzbrojil, 

vyklidit pole donutil.  

Můj mozek, toho využil,  

srdce přehlušit se pokusil, 

Výmluvy, důvody vymyslil, 

odvahu mojí oslabil.  

Stále nevím, co si počít! 

 

Ty šílenče jeden praštěnej,  

ty můj blázne nesmělej! 

Slyšet chtěla bych řinkot v oken, 

ne vídat zapomenuté růže u dveří. 

Letmé pohledy mi nestačí,  

tvé rty chtěla bych cítit v objetí.  

Hádat se, křičet a nadávat,  

smát se, tančit a milovat. 

Bez dechu snažit se o něhu, 

mám strach, že to nesvedu... 

Pomoz, já nevím, co si počít. 

 

Ty šílenče jeden praštěnej,  

ty můj blázne, nesmělej! 

Slyšet chtěla bych, tvé pozvání,  

na oběd, do kina či do lázní, 

Na kávu, večeři či do divadla,  

Přece bych tě neodmítla! 

 

Do smrti pak můžeme být šťastní... 

Autor Scia, 07.04.2020
Přečteno 226x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Básník Karel, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Obalil bych to do not. Pěkné to je.

07.04.2020 20:53:19 | šerý

Děkuju, moc si toho vážím. :)

07.04.2020 23:13:23 | Scia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí