Vize minulosti

Vize minulosti

Anotace: Tři roky před Vzpomínka na budoucnost

Když pomyslím na Tebe 

mé srdce láskou vzplane. 

Když spatřím Tě s jiným 

mé srdce žalem tone. 

 

Když dívám se Ti do očí  

vidím jiskru jasnou  

Když spatřím Tvůj obličej 

vidím hvězdu krásnou. 

 

Když mluvitichci s Tebou 

má slova v ústech uváznou 

Když stojím vedle Tebe  

mé nohy na místě zamrznou. 

 

Má mysl začne panikařit  

Hloupé slova začnu tvořit 

Pak  nejradši utekl bych 

Však nemůžu to udělat  

neb nohy už zamrzly mi. 

 

Každé nebezpečí pro tebe bych riskoval 

a následků činu toho nikdy nelitoval. 

Však teď ani nevíš, že tě mám rá 

a si o tobě mohu nechat jen zdát. 

 

Už celé roky v srdci Tě nosím  

každý den já na Tebe myslím 

Jako Tebe jsem žádnou nemiloval  

pro žádnou takto neveršoval. 

Tebe navždy v srdci budu míti, 

pro Tebe budu se s radostí bíti. 

 

Má náruč nikdy nestiskne Tebe  

hebkost tvé tváře nepoznám  

I když já nebudu míti Tebe  

navěky zůstanu sám. 

Autor OŠ96, 23.04.2020
Přečteno 239x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Majda, NPPPP, jenommarie, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pocity na verše

26.04.2020 09:59:55 | NPPPP

Se sluncem ve tváři bych to nevzdával.

23.04.2020 11:52:42 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí