Dvě jména

Dvě jména

 

Dvě jména,

zní mi v uších víc, než by bylo správný.

Občas mě z ničeho nic překvapí,

ne jako song, co nejde dostat z hlavy,

spíš jako když ti někdo zašeptá za zády.

 

První zní měkce a skoro až nudně,

dvě slabiky, spojený nenápadně.

Ta ironie, že má milovat válku

a že si tím máme být souzený,

vždyť je mírnej jak ta slabika na začátku

a bezvýznamnej jak ta na konci.

 

Druhý jméno se mnohem víc bouří,

nejde přes jazyk a nutí přemýšlet.

Ta ironie, že má v sobě nosit Boha,

a přitom zradí, ublíží a zmate,

stejně se to jméno k němu hodí.

Ten začátek tě nejdřív řízne, vyděsí,

hned potom přijde sladký pohlazení.

sofistikovaná kombinace zvuků

potichu zní v mojí hlavě

na úprku

Autor čokoládovejdort, 26.04.2020
Přečteno 246x
Tipy 4
Poslední tipující: Amiradi, Majda
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí