Milenci

Milenci

Kdys jí miloval
kousek po kousku,
den po dni, roky, století

Ona stejně, plynula
v jeho objetí

Sundával z ní šat,
jak z noční oblohy
hvězdy
Hvězdu po hvězdě,
vzácněji už nejde

Rozechvěl struny
I vzduch kolem touhou chvěl se
A blíže k nim bez důvěry přijít nikdo nesměl

Převozník Cháron
by lásku nikdy nepřevez,
kdyby nedostal  minci

Dnes jiné století
Kolem slunce už
neobíhá
vplul do vlastního světa

Černá díra
Ortel čas
Jejich otisky už vesmír stírá, 

by přibyly na nebi další hvězdy 

 

 

Autor Isla, 05.05.2020
Přečteno 269x
Tipy 22
Poslední tipující: Loveless, Akrij8, Iva Husárková, JC senior, R.K., šerý, Roser, Tomcat, Now, Donne, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je mnoho hvězd, jen si vybrat tu správnou...
**

08.05.2020 10:37:04 | JC senior

Myslím, že každý má tu svoji už předurčenou :)

08.05.2020 14:03:40 | Isla

Velice zajímavá báseň, výstižná

05.05.2020 22:40:26 | Roser

:)

06.05.2020 08:58:19 | Isla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí