Hélótův výsměch

Hélótův výsměch

Anotace: ... netřeba slov, troufám si tvrdit...

Sním svůj život pod vesmírnou bání
Já, hélót vášní, zde žiji svůj sen
A s každým tepem a vydechnutím v plen
Vám dávám jedu číš‘, jen pijte z mojich dlaní

Vyklované srdce, hlas rozeklaný zlobou
A kusy skal svých něh a vábení
Beze studu nasyťte se, dost mám kamení
Dostatek kamení srdcí nás obou

Však možná převelice mýlím se, má paní
V pohárech mých stříbří se aqua vitae
Že nikdy nebyla to zášť a oním citem
Wertherovská láska, jíž se tak straním…
Autor Herjann Skald Vargstjern, 07.03.2007
Přečteno 415x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí