Neznámý vjem

Neznámý vjem

Anotace: Neznámý vjem, znovu víří, do všech pórů, v těle mém, Není to sen, v mnohém se liší, s úsvitem rána, nekončí. Ví to a jde už k cíli, nese mě dál, neslyšně, Ví to, tak už jen chvíli, Tvář za obzorem, skrytá je, Bez tíhy vin, na prázdné židli...

 

Neznámý vjem

Znovu víří

Do všech pórů

V těle mém

 

Není to sen

V mnohém se liší

S úsvitem rána

Nekončí

 

Ví to a jde už k cíli

Nese mě dál, neslyšně

Ví to, tak už jen chvíli

Tvář za obzorem, skrytá je

 

Bez tíhy vin

Na prázdné židli

Sedím tu

Jen já a vjem

 

Zahlušen

Tím, jak všechno sílí

Mozaikou citů jsem

Prostoupen

 

Ví to a jde už k cíli

Svléká mě dál, neslyšně

Ví to, tak už jen chvíli

Tvář bez závoje, krásná je

 

 

A v tichu slov

Co na rtech vzplanou

Z duše klín

Vypadne

 

A pryč se kutálí

 Už je na hraně

Moc rychle taje

 Tělo mé vlaje

Mění se v cín

 

(Hanuš Šparlinek, 24.6.2020, cover jedné krásné české písně... nejenom)

 

 

Autor Hanuš, 24.06.2020
Přečteno 222x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, Emily Říhová, Frr, Donne, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí