Jako mlha nad řekou

Jako mlha nad řekou

Anotace: Jako mlha nad řekou co do dlaní nemůžeme vzít, s úsvitem v ní najdu klid, půjdu k břehům dál. A z duše kal ať vezme si proud, z plných plic se zkouším nadechnout, voda stoupá výš....

 

Jako mlha nad řekou

Co do dlaní nemůžeme vzít

S úsvitem v ní najdu klid

Půjdu k břehům dál

A z duše kal

Ať vezme si proud

Z plných plic se zkouším nadechnout

Voda stoupá výš

Chci nestálý být

Riskovat i pochopit

 

Jako zrnka písku

Co spolu nemají tvar

Ve větru letí každé zvlášť a někam opodál 

Snadno ztrácí směr

Možná v letu trochu nicotná jsou

 Pojí mě s prázdnotou

Chci nestálý být

V zániku zrod pochopit

 

Všechno kolem je jenom hra

Co věčně končí a hned znovu začíná

Život má neomylný řád

 

Jako barvy listí 

Co v bouři tak živé jsou

Ve svém tanci ven mě k sobě zvou

Půjdu s nimi rád

Ten rytmus nechám v sobě znít

Jako lék co prostě musím mít

Chci nestálý být

Riskovat i pochopit

 

(Hanuš Šparlinek, 25.6. 2020, cover)

Autor Hanuš, 26.06.2020
Přečteno 249x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Isla, zaba.zuzla, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná.... ani nemám slov :)

26.06.2020 22:30:49 | Emily Říhová

děkuji moc za pročtení

16.07.2020 11:08:25 | Hanuš

Nádherná. Začátky slok jsou dechberoucí. :-)

26.06.2020 11:40:55 | zaba.zuzla

děkuji moc za pročtení. Jsem rád, že potěšila.

26.06.2020 21:55:08 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí