Láska v dešti

Láska v dešti

déšť ten uličník

zas očůral všechny zdi

povalené kopřivy nasupeně podhlížejí

rozepnutý poklopec oblak

až je v nich cosi ze staropanenské odevzdanosti

                                                                       naplnění

pokora nepřístupnosti stoupajícího paprsku

zpocená noc spadlá z postele hodin

tolik bytostí by se milovalo přes všechno přese všecko

 

a v rohu černý bez

stojí se sklopenou hlavou nad špinavými slipy

které tam jak chrchel

nechala láska

Autor Péter T., 25.07.2020
Přečteno 231x
Tipy 4
Poslední tipující: Marten, Clay
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...početl jsem si ve všech tvých básních...;-) hodně dobrý počtení...dám si tě do Oblíbených.

06.07.2023 16:38:44 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí