Děkuji...

Děkuji...

Někdy se sama sebe ptám,
proč mám svůj svět, kam utíkám.
Za kovovou bránou ukrytou duši,
vyčkává v klidu, aniž něco tuší.
Srdce zamčené na sto západů,
daleko od bolesti, daleko od pádů.
Hluboko v podzemí myšlenky vězním,
někdy snad nežiju, myslím, že jen sním.

Ty ses neptal, nevyřkl si krátkou otázku,
zda smíš vstoupit dál, zda věřím na lásku.
Teď noc, co noc provázíš mě ke spánku,
kolébáš mě slovy, jak pavučinu ve vánku.
Hřeješ mě pohledem, ve vlasech se topíš,
vím, že co uvnitř mám, jen ty pochopíš.
Že žhne to, hoří, pálí a zároveň zebe,
před očima stále, mám jen a jen tebe.

Jak dlouho se známe, jsou to už měsíce,
kolik polibků, doteků, snad víc než tisíce.
Objetí nespočet, pohledů hladových,
topíme se v moři setkání osudných.
Splýváme do sebe, jak barvy na plátně,
čekáme snad, že svět nám zezlátne.
Nelituji setkání, nelituji jediného pohledu,
jen trápí mě myšlenka, že s tím nic nesvedu.

Podlehla jsem citu, zpřetrhal okovy,
srdce se vznáší, už nedělá drahoty.
I když nejsi u mě, myšlenky nás pojí,
to co mě trápí, vzpomínka na tě zhojí.
Miluji tě, tvým očím jsem podlehla,
doteků, polibků jsem se nabažit nemohla.
Tak ráda zkoumám tajemství tvého těla,
podlehla jsem tvému kouzlu navždy a zcela.

Co mám ti říct, všeho se vzdej a buď jen můj,
snad byl to osud, který spojil krok můj a tvůj.
Ať ukáže nám, kudy teď jít, kam se vydat,
zda zpomalit a nebo do kroku svižně přidat.
Kam dojít máme, kde končí cesta společná,
nechci, aby sis myslel, že jsem snad nevděčná.
Děkuji za tvoji lásku, za cit, který ve mně proudí,
kdo bez viny je, tak ať klidně nás soudí.
Autor Pittoresque, 04.08.2020
Přečteno 287x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Tomcat, Eru Alonnar, šerý, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Z jedné strany pohled na zamilovanou duši z druhé na trápení co způsobuje . . . tohlke jsou zamotané koloběhy, ale vznikají z toho hezké básně jako je tato.

04.08.2020 17:44:17 | petrzal

Jo a Ne. Ti dva se dohadují u kysnoucí smetany.

04.08.2020 12:05:20 | šerý

Další dvojaká - romantika plná protichůdných citů,
na to se dá složit nádherných a bolestivých veršů :o)

04.08.2020 10:48:12 | Crazymike

láme se to ve mně a tříští,
ze všech pórů mi touha příští,
jsem vlna, která v příboji umlkla,
vyčkávám tiše, smutná a zamlklá...

04.08.2020 11:28:40 | Pittoresque

Touha není bolestivá -
má být přeci vášnivá -
Hořet a mrazit zároveň,
má být v srdci pochodeň :o)

04.08.2020 11:31:24 | Crazymike

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí