Slečna Plast

Slečna Plast

Anotace: ... ..

na pískovišti
se pštrosem slunečných nálad
mlčky a pomaleji
jsem uondával nápad
nenechat spát
jeřáby na fénixově popelišti
kde už ani černý kur nebagruje základ
pro hrad třpytící snem

a tak i po letech mi hrabe čas
v již přezrálé rozsypané makovici
jak ve své oáze
nemám se s kým smát
a ze zrníček vynořuji
pomněnkový poklad
svůj první milostný opiát

rozbitou pannu
co nejde rozmrkat

elektronice ladné
se strojek ještě pohne
po vlnách růžových

s tebou poslepuji smích
vlasů len učešu
šeptem o zázracích

že ráda se mnou jsi
v postýlce pro soucit

a věříš vím že věříš dál
i tichu na srdci

víš
zkoušel jsem tě spravit
mnohokrát
po vlnách růžových
než slza slov zchladne
jsi se mnou
i v noci..
v poslední básni
tě nechci...
znáš mě
plastoví milenci
Autor J's .., 07.08.2020
Přečteno 211x
Tipy 10
Poslední tipující: Psavec, Romana Šamanka Ladyloba, Emily Říhová, Květka Š., Vivien, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak krásné řádky, až se rouhám, že kdyby zamrkala, kouzlo je pryč.

08.08.2020 12:10:36 | Vivien

Povedená. Líbí se mi. Neotřelé obraty a pěkném vyznění:
… s tebou poslepuji smích / vlasů len učešu / šeptem o zázracích. Super*

08.08.2020 00:00:36 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí