Jiřičky song

Jiřičky song

Anotace: … ..

Kdyby se tak dal
zhasit všechen hněv
jenž zhasíná mé srdce
byl bych s Tebou dál
a jitřní znal zpěv
o lásce
o jiřičce

Nechali to ptáče osudu
a já čir čír ztrať se
s Tebou nebudu

S tebou není život
úsměv po pohádce
nýbrž věčné bílo
z letáků ve schránce

..

Jiřička
má také svoji schránku
pod římsou Tvého domu
kde svítal domov můj

Na jaře v ní štěbetaly děti v májovém láskytónu
že na světě jsou.. žijí
a Bůh je opatruj

..

Kdyby se tak dal
spálit všechen žal
jenž spaluje mou duši
nestál bych kde stál
čas jak smutný kočí
v posledním listonoši

Bez domova hnán
do hvozdu mrtvého

Tam se srdcem od kůrovce
zrezavím
po hádce o jiřičce
jež chutná dosti trpce

jak slepé mládě toužící pozvat pěvce
sirotek
chtějící čepýřit sen
ve schránce je přece

vše

a chybí jen zpívání
Tebe jsem...
Autor J's .., 21.08.2020
Přečteno 339x
Tipy 14
Poslední tipující: Přívoz, Romana Šamanka Ladyloba, Emily Říhová, šerý, Psavec, Isla, jenommarie, Akrij8, Vivien
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tahle nějak unikla mé pozornosti ... ach jo ..
každý si neseme své břímě

08.10.2020 17:04:36 | Romana Šamanka Ladyloba

Opravdu výborně vypracovaná poezie. Skvělé J's. Líbí se mi to*

21.08.2020 19:39:27 | šerý

Jiřičky odlétají
..své schránky tu nechávají,
srdce žalu má mnoho,
stále hledá svůj domov
do letu jiřiček..prolétl vzkaz..
vraťte se jiřičky...zpívejte zas.*ST;-)
Pěkná milý J.

21.08.2020 15:54:15 | jenommarie

Kdyby tak člověk věděl, jaký song jiřiček napřesrok...

21.08.2020 13:17:25 | Vivien

DObře tenhle pocit znám, jen už mi nechybí - hezké čtení.

21.08.2020 12:46:56 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí