Láska a rum

Láska a rum

Anotace: Každý zná lásky podobu z jiného úhlu.

Utonul jsem v louži plné prohřešků,
zakotvím v kraji starých převleků.
Cesta trmací mé tělo do domu matného,
bohudík mířím do budovy pána svatého.

Tma mě ozařujíc lesklé sochy páně vede,
náhle silná bolest do uší schlých vjede.
Opírám se o sloup na vrcholku zkřížený,
tělo zakrývám krytem třásněmi šířený.

Ráno vítá nebožáka střízlivého novému dni.
Nade mnou známá postava pláče studu studni.
To má láska, bála se o svého ztraceného.
Ve vzteku bije do tváře nového nájemného.

Láska nabídne mnoho svých zpodobnění.
Vždy nakonec dojde mocné síle poklonění.

Autor báseňkář, 02.09.2020
Přečteno 201x
Tipy 2
Poslední tipující: Emily Říhová, petrzal
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

DObré je to - nevymezuje mantinely pro fantazii a možnost výkladů je široká. Trefil jsi se mi do nálady a ten obraz se mi líbí.

03.09.2020 06:08:12 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí