Dešťové básnění

Dešťové básnění

Anotace: BáSNĚNÍ. O věcech, které byly a kterých už není.

Venku zas leje.

Kapky se válí na okně,

Kočka se válí na gauči,

Ve mně se válí vzpomínky.

Stejně jsi byl vždycky sráč.

 

Poslouchám alarm sepnutý náhle -

Všechno to pulzuje tělem,

Sepíná v mozku závrať,

Odpíná pohodu večera.

A taky trochu srab jsi byl, přiznej!

 

Projíždí vlak se znamením.

Znamená láska dnes něco?

Známost bez závazků,

Svázání bez významu.

Prostě už zmiz, a nedělej dámu.

 

Soused vrtá díru do zdi.

Vrtá mi hlavou, proč zrovna večer?

Představa vrtká jak štěstí,

Ropný vrt na poli lásky.

Dneska si soused zašuká, a ty nic.

 

Venku se stahují mračna.

Mně srdce stáhlo se už dávno.

Stáhnout tě k sobě už neplánuji.

Na tohle disku došel prostor.

Skončíš v koši, drahý – bez zálohy.

Autor Sh' Abůn, 30.10.2020
Přečteno 256x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí