Potkání Naděje

Potkání Naděje

Anotace: Když se vám v životě objeví po dlouhé době někdo nový a vy netušíte, kam to bude směřovat.

Naděje štěstí a taky ve štěstí
se občas skrz trny proklestí,
z nitra pak do smyslů teplo sálá,
srdce taje, i když již bylo jak skála.

Přestože jedná se o krátký záblesk,
nebe se rozevře, nadejde rozbřesk,
čas plyne jako by bouřka trvala,
náznak, že doba temna ustala.

Iluzí však vše může se zdát,
neb ďábel rád ztrápeným sytí hlad,
snad mračna ustoupí, obraz se ustálí,
a pravda klíč k naději odhalí.

Možná je ta pravá a možná není,
obojí lepší než sladké nevědění,
raději pravdu hořkou jak jed,
než malovat v myšlenkách společný svět.
Autor Serja, 14.11.2020
Přečteno 293x
Tipy 6
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Rozmarýna, mkinka, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné dílo plné lidskosti a vnitřní nejistoty. Ukládám si jej. Přeji hodně štěSTí do dalších životních poutí.

22.02.2021 14:06:21 | Rozmarýna

Vzájemné si dát najevo
nevytvářet obavy zbytečné
...jen to hlavní a důvěrou
...se upevní naděje.*ST ;)
Hodně štěstí

14.11.2020 15:07:04 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí