Akrobatky nad bodláčím

Akrobatky nad bodláčím

... ..
 

  Akrobatky nad bodláčím

 
  je večer …
  a zima co se ptá
  květinou vázy
  mladost jeho ještě ligotá
 
  sám
 
  dřív pohledem psal v básnířky
  naproti cestující v srdce
  než studila
  zasklená bystřina
  i v paprscích
  rozlitých v rozpíjené Luně
 
  zaváté básničky
  dlouhé vlasy letní tání baletky noci
  a ona šepotá
 
  sama
 
  odemknou štěstí na dlaních
  krystalickým dívkám
  nezraní beránčí dívání
  smích dešťových tónů
  je bodláčí zítřka
 
  z jejich doteků zdál se mi
  o růži na moři
  snad trochu dětský sen
 
  zase ji přenesu do peřin
  melodií
  jitřních princezen …
 
  jitřních princezen rty chtějí políbit
 
  s nádechem
  s výdechem
  a v podžebří nadějí uslyším co žádá srdce žen
 
  vždyť i moře mívá srdce
  vždyť i růže srdce mívá
 
  slunce
  aby éterická něha v sobě objevila
  tekoucí
  dar života
  pro ni
 
  slib …
 
  …a já nechal to mládí uletět
  v milencích …
  ve vánku ozvěn ve chvíli vlnícího moře
  …
 
  dnes má tmavé šaty
  ametystové náušnice
  a šíji zdobenou korálky bílé perleti
 
  všecko její krásné
  i to vesmírné caffé
  ostropestřec
  pro dva
 
  i sklínka rubínového vína
 
  jen chybí naproti
  pro moment očí
  akrobati nad bodláčím
 
 
  vstala od stolku
  přistoupila ke stěně usínajících skel
  oddělujících
  hřejivou ač plíživou sychravost
  od venkovního sóla
  dešťů honících dárky Vánoc
 
  dotkla se té křehké mrazivosti
  snad chtěla vědět jestli žije
  snad chtěla cosi říci ze třpytivé rosy …
 
  a na ulici
  kde jsem stál najednou sám jen pro ni
  poletovala
  první běloučká chmýrka
  sněžila
  i skleněná průzračnost mezi námi
  všecky krystalky
  v momentu prchavém
  nás vedly k tak dlouho odmítanému polibku

  jiskérky setkání

 
  ne
  zdálo se mi to
 
  zůstala za sklem
  nebývám už tam
  to jen … moje s večerem
 
❥❤
Autor J's .., 24.12.2020
Přečteno 133x
Tipy 12
Poslední tipující: enigman, ARNOKULT, Emily Říhová, Psavec, šerý, Vivien, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí