Mechová 6

Mechová 6

Anotace: již šestý díl pokračování příběhu, který bude mít buď dílů 7 a nebo 20, nic mezitím :) více se dozvíme v lednu



PoetiK- Mechová 6


Mech nachází se v obklopení sněhu,
a veškerou přírodu pokryla námraza,
Není důvod tu hrát na city – na něhu,
když je to vskutku zbytečná námaha.
Mech nachází se v obklopení sněhu,
a každý další krok je past – nástraha,
Není tu důvod hrát na city – na něhu,
dnes psát a odpovídat - písemný zákaz mám.

 

Život v lese už zase na dva světy rozdělen,
ačkoliv počasí tomu dělá zmatky,
Jednou Krtek v podzemí, podruhé jelen odstřelen
Cesta klikatá a já zkouším najít zkratky.
Pohlížím na tebe z vrchu jako z rozhleden,
bojím se výšek, vždy je to pouze pohled krátký,
Nestačím počítat dny a jejich noci probdělé,
jedno vím - nechci je vracet zpátky.

 


Stejně jak rychle skočila poslední výprava,
Stejně tak zatuhly vztahy a zamrzly v láhvích zátky,
V noci při měsíci Hvězdička blýskavá,
šeptá slova do ticha tam někde mezi řádky.
Nespočet času, tím činem získala,
poslední sliby byly obdařeny pozlátky,
hezký je to pouze na oko, tak jako výstava,
ale jinak je to most na druhou stranu vcelku vratký.

 

Mech nachází se v obklopení sněhu,
ten ledový kabát, prosím odhoď ženo,
nehrajeme hru gest na citu a na něhu,
nechci se vracet do oblečení, které už je jednou obnošeno.
Mech nachází se v obklopení sněhu,
další shledání je prozatím odloženo,
nehrajme hru gest na city a na něhu,
letos psát a odpovídat – snad mám dovoleno.

Autor Poetik, 28.12.2020
Přečteno 165x
Tipy 5
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí