Probouzení

Probouzení

Skrze hvězdy díváš se,
zda nemlčí sny tvé.
Zda slunce význam nesváže,
tíhou doby občas zlé.

Světla se příběh noci,
bojí a v čase se ztrácí.
Probuzením nebudeš bez emocí,
o tobě zpívají i ptáci.

Jen odlep víčka vstříc,
mým ranním lásky dotekům.
Obzor další den rozšeří,
já k tobě vždy zas zakleknu.

Otevří brány ateliéru duše,
já vejdu k tobě po špičkách.
Tvářím se snad trochu prostoduše,
s znamením lásky na víčkách.
Autor petrzal, 07.01.2021
Přečteno 208x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, Lilium, Psavec, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Napsala bych "se znamením", ale jinak nádherná báseň. :)

07.01.2021 21:42:49 | Lilium

Děkuji

08.01.2021 13:06:24 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí