Věčný návrat téhož

Věčný návrat téhož

Anotace: Nastavte dlaně, rozdávám vítr a stébla trávy co tiše vlají, záhadu, kterou všichni tak rádi tají, prostoupí tvoji duši a tělo, to všechno už tu bylo...

 

Zlátne slunce a klesá za horizont

V oji táhne šedé mraky ztěžklé od pozemských vod

Zpomalte kroky své

Pro tu nevšední svátost

Hostie i vína je tu pro Vás víc než dost  

 

Nastavte dlaně

Rozdávám vítr

A stébla trávy co tiše vlají

 Záhadu, kterou všichni rádi tají

Prostoupí tvoji duši i tělo

To všechno už tu bylo

Ta stejná chvíle

Ty a Já

Ten věčný návrat téhož

Nekonečný vesmír a dané kombinace

Já se k Tobě vrátím

Pro mrazivé chvění, závrať i radost

 

Klečím v hlíně orných polí

 Ten pocit sílí a nic to nezmění

Všechno už tu někdy bylo

A pod kůží se nám to vpilo

Ta stejná chvíle

Co odlétne pryč na chvíli

Jako pyl z motýlích křídel

 

(Hanuš Šparlinek 8.4. 2021, věnováno Friedrichu Nietzsche)

 

Autor Hanuš, 08.04.2021
Přečteno 228x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, Veršotepec, Marten, Vivien, Iva Husárková, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...vše už tu bylo...nic se ne-mění...to bude tím, že čas není...;-)

09.04.2021 14:45:14 | Marten

To všechno už tu bylo ... a některá chvíle neomrzí. Pěkná netradiční Hanuši.

09.04.2021 10:52:56 | Vivien

Zajímavé dílko, Hanuši.

09.04.2021 01:49:27 | šerý

děkuji moc za pročtení. Námět však dodal p. FN. Snad by se mu líbila také.

09.04.2021 11:29:24 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí