Rohlajs (neva něco tak jinýho)

Rohlajs (neva něco tak jinýho)

Anotace: ... ..

můj život je tvrdej rohlík
vyndanej po setmění z mrazáku
za šedesát háků budu dobrý
na obalení naklepaných fešáků

pomalu už jsem vyšel z mouky
mladistvý míval vlhkou sůl
pekař mě zahodil do vody pro brouky
i jeden pes na mě si vzpomenul

že něco jinýho je rohlajs ráno
a něco jinýho je k večeru

neva něco tak sladkýho
sleva
prostořeká lajno
ona bude pálit jak trouba literu

když je mě namleto a nastrouháno
novej řízek moc rád nevěru

jak se dá na to koukat z máku?
posypat
kde není sůl ba ani kmín
a ještě rozpékat v mikrovlnném vraku
abych byl horký křupavým

...

můj život je tvrdej rohlík
a život holek jsou zas pěkný housky

na rohlík by slavný básník navlík
že budu lámán
adept pro ubrousky

ještě tak bejt z těsta jinýho
celozrně hrubotemnýho
těm je hej semínky od sezamu

tvrdnu jak ta skála neotevřu
cožpak je rohlík tím klíčem pro tvou bránu?



že něco jinýho je ráno
něco jinýho je rohlajs k večeru
.
neva něco tak moučnýho?
já cukr neberu
Autor J's .., 11.04.2021
Přečteno 238x
Tipy 12
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Psavec, enigman, Frr, jenommarie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc se mi líbí :-))

12.04.2021 03:24:25 | Iva Husárková

Vypečený blues o rohlíku*

11.04.2021 20:25:30 | šerý

co trochu pepře...

11.04.2021 16:29:53 | enigman

A mě se to přirovnání líbí,pobavilo.*
Však kde je čistě bílo.
Snad jen, že sám sebe hodnotit tvrdě..
bývá obvykle u těch kousků s vybranou chutí
a možná že jen rohlajs
..ale pr*lajs :)).*ST
Hezký den**

11.04.2021 14:09:24 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí