Osvícení

Osvícení

Na cestě trním jdem,
louže a kamení pod krokem.
Naše přání zakalená zlem,
kde překážky jsou prorokem.

Znaven a špinavý v prachu,
bolestí křivím tvář.
Ranami osud mě drží v šachu,
já v dáli hledám jasnou zář.

Pak uslyším tvůj hlas,
temnota rozpustí se v myšlenkách.
Jediný úsměv přináší jas,
radost zas slova v písmenkách.

Zvedám se k nebi za tebou,
za rty nejsladšími co znám.
Má představy již mě nezebou,
teď lásku jenom v srdci mám.

Když cíl mám nic mě nezastaví,
tou metou mou jsi ty.
Žití najednou nezdá se tak tmavý,
tlukot srdce je hlasitý.

Mé tváře se dotkni prosím,
vlij život do mých žil.
Tvůj obraz stále v srdci nosím,
by svět mě více netížil.
Autor petrzal, 16.04.2021
Přečteno 160x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Psavec, jenommarie, mkinka, Vivien
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opora vzájemné lásky,
je to nejcennější
..ať ji stále máte
..moc ráda jsem četla
..je mi to hodně blízké a známé. *ST:)

16.04.2021 10:54:46 | jenommarie

Je to dar, vnímat tlukot druhé poloviny srdce, co část tíhy pojme ...

16.04.2021 10:07:11 | Vivien

Někdy dar a jindy prokletí, ale bez toho by život byl jen tma a mráz. Citová investice je myslím dobrý risk. Buď to vyjde, nebu bude otevřená zlomenina srdečního svalu a ta se léčit dá.

16.04.2021 10:25:45 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí