Mojí Vistárii...

Mojí Vistárii...

Anotace: V Japonsku nebývá obvyklé vyznávat lásku slovy: Miluji tě. Místo toho se říká fráze: Měsíc je nádherný.

V zemi, kde slunce vychází, měsíc má kulatou tvář.
V zemi kde jinak čas počítaj a je jiný kalendář.
Tam, kde maiko nosí deštník papírový
Broskvoň se skvěje, počata ze Stromoví.
Nosík má mrňavý hra krásy plná jásavých tónů
Kéž by mě větve vinuly k sobě
Kéž by mě lístky volaly domů.

Tam dole u vás už sakury odkvetou
U nás je studené jaro, sněhy sotva tají
A tak květy růžové, spí líně pod kůrou
A tak květy růžové teprve rozkvétají.


Jak kocour z příběhu vstoupil do života ti
přepsal bych řádky, počal je jinak linkovati
Jenomže to nejsou šepoty, to je mého srdce křik
A ty? Vzpomeneš si na mě? Toť velký otazník...

Když peklo zamrzne přiběhnu za ní
mnoho bych nemluvil, řekl bych jen dívej:
Měsíc je nádherný
Tsuki ga kirei.
Měsíc je nádherný
Tsuki ga kirei.
Autor Čottomatte, 20.05.2021
Přečteno 164x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, J sh' T r' k, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach, POEZIE*

20.05.2021 15:32:20 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí