Per aspera ad astra

Per aspera ad astra

Per aspera ad astra,
Na křídlech z alabastra,
Přeji si plout,
Zas na chvilku spočinout,
U tebe,
Přítele i lásky,
Mlčenlivě,
Klidně,
Bez vydání hlásky,
V tichu,
Bez ostychu,
Vyhasnout,
Zapomenout,
Na vše, co mě tíží,
V téhle vesmírné tíži,
Jen s hudbou sfér a tebou,
Odprostit se od myšlenek, co k záhubě vedou.

Per aspera ad astra,
Avšak, co když jedna z nich zhasla,
Nadobro vyhasla,
Již není zbytí,
Přeji si ať ji zrovna ty jsi ta, kdo ji chytí,
Když bude k zemi padat,
A dopřeje ti, že nikdy nebudeš zvadat,
Zůstaneš jako krásná růže,
Když se ti vpije do kůže,
Ozáří tě její vnitřní svit,
Který zůstane navždy skryt,
V nejhlubším koutku tvojí duše,
Ničím stinným nepřehlušen,
Pak když uplynou léta,
Budeš jediná vzkvétat,
Mezi povadlými těly,
Staneš se jedinou, na které vrásky času zapomněly...
Autor Melancholický poeta, 29.05.2021
Přečteno 153x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí