Plynutí dne

Plynutí dne

Pod tvými víčky se třpytí,
odrazy snů z vzdálených hvězd.
V dlaních nabízíš srdce k pití,
nejsladší ze všech jsi cest.

Bez slova jsi mlhou halená,
vyplouváš s polibkem v nový den.
Já uvnitř již cítím co to znamená,
v objetí cítím živý sen.

Pár ručiček ciferníku kol,
polknu jak prášky na spaní.
Pak pomine všechen můj bol,
pomine čekání na přání.

Ty opět vpluješ v moje objetí,
polibkem tmu mou rozpustíš.
Srdce to začne bít hned v zápětí,
ty láskou mě Beruško napouštíš.
Autor petrzal, 31.05.2021
Přečteno 146x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Psavec, kafe u okna, praetorian, jenommarie, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

čakanie na lásku..

31.05.2021 18:12:44 | kafe u okna

Super krásná báseň. Ta hřeje.

31.05.2021 08:06:52 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí