SLADKÁ ĽAHKOSŤ NEPOKOJNÉHO BYTIA

SLADKÁ ĽAHKOSŤ NEPOKOJNÉHO BYTIA

Smiech tvojich modrých očí

dve strany s inými hviezdami

voňavá para kávy.

Každý deň sa nám Slnko

inak chváli.

 

Spím tvojím dňom

Tebe som iba snom

Mám chuť tvojej noci

ty mi spievaš

na lúkach o polnoci.

 

Pomaly pulzujúca aorta

udáva rytmus 

nášho života.

Má príchuť čierneho čaju -

trpké tóny prechádzajúce 

do sladkého vyvrcholenia.

 

Každá sekunda, každá minúta

trvá vždy o čosi dlhšie

čas sa vlečie

a zároveň uteká.

Nemám sa kam ponáhľať,

upokojujú ma tóny mojej duše.

 

Otvorím oči

vidím vysoko na oblohe vtákov

nie sú však tak vysoko

ako ja.

Sladká ľahkosť

nepokojného bytia.

Autor Pettie, 11.06.2021
Přečteno 152x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, šerý, Vivien
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Slovenský text z Tvých úst velmi krásný.

14.06.2021 16:04:37 | mkinka

zo srdca ďakujem za hrejivé slová :)

14.06.2021 16:23:27 | Pettie

Líbí se mi s jakou lehkostí někdy dokážeš pojednat o maličkostech, pěkná dílka, jen tak dál :o)

12.06.2021 20:13:00 | Crazymike

Ďakujem za príjemný komentár :)

12.06.2021 23:39:41 | Pettie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí