Malý princ

Malý princ

Anotace: ...každý z nás ho v sobě má...

Když jsem uvíznul na poušti vlastního bytí, 

tu přichází Malý princ co uvnitř byl dlouho skrytý

a dřív než staré programy tohoto světa dozní,

budu mu tvrdit ,že jsem přece člověk seriózní

co velice důležitými věcmi se zabývá 

a na nic už jiného času mu nezbývá...

 


Však jediným dotykem  vzbuzeného ve mě človíčka,

vzácná je každičká, maličká chvilička,

je nádherné jak v tobě se všechno úží,

když smět můžeš přivonět k jediné růži...

 


Pak zbytečné jsou všechny tvé pozemské boje,

to seriózní je ,že je jedinečná a je tvoje,

že jiná nežli ona v celém vesmíru není ,

to proto ,že jste vroucím citem,duší propletení...

 


I když poznáš ve svém putování,

mnoho květin krasnějších,

však budeš cítit prázdno v dlaních, 

žádná nemá její smích...

 


Vždy když od ní odchaziš  ,

hořké slzy kanou,víc už nemohu,

však milionů rolniček slyšíš smích ,

vždy když pohlédnu na hvězdnou oblohu...

 


Chci stále pečovat o svoji Růži 

a v její přítomnosti stále být 

a cítit hluboko v sobě husí kůži,

že nechal jsem se ochočit...

Autor chalcedon, 13.06.2021
Přečteno 234x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co budeš mít, až odejdu?
Tu barvu pšenice, co připomene mi tvé vlasy...

14.06.2021 14:21:47 | Lili Starr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí