Nadějné Závratě IV

Nadějné Závratě IV

Anotace: ... ..

Sbírka: Nadějné Závratě

co výlet
nebo turistiku

citový lyžař
čeká s vosky na něhu
aby hádky roztály?

ne ne ne
jedeme vlakem s miskou malých
červených rajčat
jsi ráda

u skalnatých pěn
na nás třeba bude čekat nebe
se sluníčky kamzičníky

zatím se stavíme na náměstí
do dé emka
kupujeme semínka
co nám hodí kávu s sebou
nebo časopis

a křížem krážem
já jsem blázen
léto
dá počasí
že by draka nepouštěl
k horizontu stěn
těšíme se
dřív než je chytí déšť
říkáš mi
nasaď si na hlavu něco proti modrému úpalu
nebo
vrátíme se
( na lavičce v parku čtu si zas Jiráska
po svících kaštanů ani stopa )

ne
letuško
jen trochu zaostávám pozadu
po útěku z nemocnice
srdce
se mi třese
a ty mezi kapkami deště svítíš sluncem v lese
a ze své mladičké duše zpíváš
dostaň se
dostaň se ke mně

dostane nás ale mlha
a jak se to tu jmenuje u hvězd
že jednou jsi ty
za chvíli budeme u supího hnízda
podíváme se do kraje
vítr už mraky rozehnal
a ty se krčíš pod zábradlím
že je zákaz prozkoumávat rozdrolence
a to byla naše první sedmistovka
kde jsi mě nechala
zkamenět
že jsem pro nás měl jenom zlomená křídla
Autor J's .., 23.06.2021
Přečteno 175x
Tipy 10
Poslední tipující: jenommarie, Pamína, Psavec, Isla, šerý, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí